BAHASA MALAYSIA      03 6038 8314 (Customer Service)
No items in cart View Cart

Syeikh Muhammad Abdil Wahhaab: Pada Pandangan Ulama Benua India


Kata aluan oleh Maulana Muhammad Asri Yusoff

Bila mendengar perkataan “Wahabi”, atau mendengar perihal seorang “Wahabi”, datanglah dua perkara di hati; pertama: emosi, kedua: persoalan. Persoalan mengenai “Wahabi” jarang sekali dibalas dengan jawapan yang benar dan teliti, walaupun oleh golongan ilmuwan. Tidak ramai yang berminat untuk mendapatkan kebenaran mengenai golongan Wahabi ini, kebanyakannya menganggap kebenaran sudah terpampang di hadapan mata, tidak perlu lagi bersusah-payah untuk mencarinya.

Disebabkan ini, golongan Wahabi hakikatnya sudah tidak dikenali pada hari ini walaupun nama mereka disebut-sebut oleh hampir setiap orang pada setiap hari. Musuh-musuh Islam pula sudah lama mengambil kesempatan daripada situasi ini untuk memperbodohkan umat Islam dan melaga-lagakan mereka sesama sendiri. “Bila tak kenal, maka tak cinta”, inilah nasib golongan Wahabi. Mereka sudah tidak lagi dikenali, tidak ada lagi yang cintakan mereka, tidak ada lagi yang kasihankan mereka bila mereka dibelasah oleh musuh Islam.

Lebih menyedihkan, orang Islam juga turut tumpang sekaki membelasah mereka kerana disangkanya penjahat yang ganas dan kejam, wajib dihapuskan dari muka bumi ini. Apa boleh buat, saudara sendiri sudah tidak lagi dikenali, musuh pula dianggap kawan, sudah sekian lama situasi ini berlanjutan dan ia sepatutnya sudah sampai ke penghujungnya.

Book Information

ISBN: 978-983-42928-9-8
Number of Pages: 192 Page
Publish Date: 30 July 2018
Price Sabah/Sarawak: RM21.00

RM18.00

*Price may change from time to time, subject to the terms and conditions.

Contact Us

Kemilau Publika Sdn. Bhd.
No.22F, Jalan Bidara 8,
SU Mall, Saujana Utama 3,
47000 Selangor, MALAYSIA

03 6038 8314
03 6038 8341
kemilaupublika@gmail.com

Come! Follow Us


Our Guest

We have 12 guests online