ENGLISH      03 6038 8314 (Khidmat Pelanggan)
Tiada item Papar Troli

Dialog Rasulullah dengan bangsa Yahudi

Mengujakan dan penuh dengan persoalan serta jawapan yang memberi inspirasi dan membuka fikiran supaya tidak bimbang untuk berhujah dengan bangsa Yahudi. Itulah ringkasan dan rangkuman yang dapat digambarkan setelah menelaah buku Dialog Rasulullah vs Yahudi ini. Setiap daripada kita maklum bahawa kecemburuan bangsa Yahudi terhadap umat Islam telah berlaku sejak zaman berzaman. Kebiadaban dan sikap dengki telah menyebabkan mereka menjadi bangsa yang dilaknat oleh Allah SWT.

Persoalan demi persoalan sengaja ditimbulkan untuk memerangkap umat Islam agar mengakui kebenaran dan mengikuti telunjuk agama mereka. Walau bagaimanapun, kebijaksanaan Rasulullah SAW telah mengatasi kelicikan mereka untuk meruntuhkan ketinggian agama Islam yang dibawa oleh Baginda SAW.

Oleh itu, buku ini telah mengumpulkan beberapa dialog antara Baginda dengan bangsa Yahudi yang diambil daripada Al-Quran, Hadis dan kitab-kitab sejarah di mana memperlihatkan bahawa penghujahan-penghujahan yang diungkapkan oleh Baginda SAW adalah dengan pendekatan yang sangat bijaksana dan mampu membuka fikiran pembaca.
Buku ini sangat sesuai dijadikan sumber motivasi untuk memperkukuhkan pegangan terhadap agama Islam. Penggunaan perkataan dan bahasa yang baik juga mampu memudahkan para pembaca untuk menghayati kandungan buku ini.

PembelianHubungi Kami

Kemilau Publika Sdn. Bhd.
No.22F, Jalan Bidara 8,
SU Mall, Saujana Utama 3,
47000 Selangor, MALAYSIA

03 6038 8314
03 6038 8341
011 5674 2989-WhatsApp
kemilaupublika@gmail.com

Jom! Ikuti Kami


Tetamu Kami

Kami mempunyai 20 tetamu sekarang ini